TILIEN HALLINTA JÄRJESTELMÄNVALVOJILLE

Ryhmien hallinta


Tuotteiden käyttöoikeuksia ei tarvitse määrittää käyttäjille yksitellen, koska Autodesk-tilillä käyttäjät voidaan järjestää ryhmiin ja samojen tuotteiden käyttöoikeudet voidaan määrittää kaikille ryhmään kuuluville. Voit myös luoda ryhmiä, jotka vastaavat erityisiä rooleja. Voit esimerkiksi määrittää AutoCAD- ja Revit-ohjelmistot Arkkitehdit-nimiselle ryhmälle. Yhdyskuntasuunnittelun insinööriryhmälle voidaan määrittää esimerkiksi Civil 3D ja Navisworks Manage.

 

Lisäksi on tärkeää ymmärtää, että Autodesk-tilin ryhmät ovat erilaisia kuin tiimit. Tililläsi on oletuksena automaattisesti yksi tiimi, johon kaikki käyttäjät ja Autodesk-tilaukset kuuluvat. Voit luoda ryhmiä tiimin sisällä. Jos hallinnoit muita tiimejä, ryhmiä ei jaeta niiden kanssa, vaikka ryhmissä olisikin samoja käyttäjiä eri tiimeistä. Katso lisää tietoa tiimeistä Tiimien hallinta -kohdasta.

 

Huomautus: Ryhmiä ei tueta perinteisessä käyttäjähallinnassa. Lisäksi ryhmiin ei voi lisätä Autodesk Construction Cloud (ACC) - tai ShotGrid-tarjontaa.

 

Kirjaudu seuraavia toimenpiteitä varten ensin Autodesk Account -palveluun osoitteessa manage.autodesk.com.


Ryhmän luominen

 1. Siirry kohtaan User Management > By Group.
 2. Valitse Create Group.
 3. Anna ryhmälle nimi ja valitse Create Group.

Käyttäjien lisääminen ryhmään

 1. Siirry kohtaan User Management > By Group.
 2. Valitse ryhmä nimen mukaan.
 3. Valitse Add Users.
 4. Valitse käyttäjät esiin tulevasta luettelosta.
 5. Lisää käyttäjiä valittuun ryhmään lataamalla CSV-tiedosto palveluun. Napsauta Import-painiketta.
 6. Valitse Done.

Huomautus: Kun määrität käyttäjiä ryhmään, käyttäjäpaikkoja on oltava riittävästi uusille jäsenille.


Tuotteiden määrittäminen ryhmän jäsenille

 1. Siirry kohtaan User Management > By Group.
 2. Valitse ryhmä.
 3. Napsauta View Assignments -kohtaa.
 4. Valitse tuotteet ja napsauta Assign-painiketta.

Määritykset lasketaan yhteen. Se tarkoittaa, että käyttäjälle voidaan määrittää tuote oletusarvoisesti ja yhden tai useamman ryhmän mukaan. Käyttäjä saa niiden tuotemääritysten summan. Jos käyttäjälle määritetään sama tuote monta kertaa tiimin sisällä, käyttäjälle tarvitsee myöntää vain yksi käyttäjäpaikka.

 

Huomautus: Kun määrität tuotteita ryhmälle, käyttäjäpaikkoja on oltava riittävästi kaikille ryhmän jäsenille.


Ryhmän nimeäminen uudelleen

 1. Siirry kohtaan User Management > By Group.
 2. Valitse ryhmä.
 3. Siirry kohtaan Actions ja valitse Rename Group.
 4. Kirjoita uusi nimi ja napsauta Save Changes -painiketta.

Ryhmän poistaminen

 1. Siirry kohtaan User Management > By Group.
 2. Valitse ryhmä.
 3. Siirry kohtaan Actions ja valitse Delete Group.

Huomautus: Tuotteille yksitellen määritetyt käyttäjät säilyttävät käyttöoikeutensa. Ryhmän hallinta ei vaikuta yksittäisiin tuotemäärityksiin.


Ryhmän luominen hakemiston synkronoinnin avulla

Vain Premium- ja Enterprise-palvelupaketit: Jos tiimillesi on määritetty kertakirjautuminen (SSO), voit synkronoida ryhmät organisaatiosi hakemistossa olevien käyttäjien kanssa automaattisesti. Lue lisää kertakirjautumisen ja hakemiston synkronoinnin käyttöönotosta Kertakirjautumisen määrittämisen oppaasta.

 

Synkronoitujen ryhmien tilan tarkistaminen:

 1. Siirry kohtaan User Management > By Group.
 2. Valitse Create Group.
 3. Valitse Synced. Jos Synced-vaihtoehto ei ole käytettävissä, tilaus on päivitettävä Premium-palvelupakettiin. Lisätietoja on osoitteessa www.autodesk.fi/plans.

Jos organisaatiosi hakemistoa ei ole synkronoitu, pyydä ensisijaista ja kertakirjautumisen järjestelmänvalvojaa ottamaan hakemiston synkronointi käyttöön tiimin asetuksissa. Alkuasetusten jälkeen toissijaiset järjestelmänvalvojat voivat määrittää tuotteita synkronoiduille ryhmille.


Olemme tukenasi

Käytä resurssejamme löytääksesi tuotedokumentaatioita tai vianmääritysartikkeleja, joita tarvitset ongelman ratkaisemiseksi. Jos et pysty itse selvittämään asiaa, tilauksesi oikeuttaa sinut ottamaan yhteyttä asiakaspalvelijaan.