Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

Aito Autodesk

Ohjelmistojen käyttöoikeusomaisuuden hallinta

Mikä on SAM?

Ohjelmistojen käyttöoikeusomaisuuden hallinta (SAM) on tapa hallita ohjelmistojen käyttöoikeusomaisuuden elinkaarta organisaatiossa.

Kätevät SAM-käytännöt voivat auttaa yritystäsi hallitsemaan monimutkaisia lisenssiehtoja ja ehkäisemään lisenssirikkeitä. Ne voivat myös auttaa säästämään rahaa havaitessaan lisenssien yli- tai alikäyttöä.

SAM ei pelkästään auta ehkäisemään lisenssirikkeitä. Se auttaa suojaamaan työsi ja varmistamaan tuottavuuden sekä on järkevää liiketoimintaa.

Käyttöoikeusomaisuuden hallinnan kolme vaihetta

Develop policies

1) Käytäntöjen ja toimintatapojen kehittäminen

Ota käyttöön vastuullisen ohjelmistonhallinnan käytännöt ja toimintatavat. Esimerkkejä ovat ohjelmistojen keskitetyt ostot ja yrityksen ohjeet ohjelmistojen käytöstä.

2) Asennettujen ohjelmistojen laillisuuden tarkastus

Luetteloi ohjelmistojen käyttöoikeusomaisuus ja vertaa sitä käyttöoikeuksiin, jotta voit määrittää, mikä on laillista ja mikä ei. Näin voit myös havaita vanhentuneet tai tarpeettomat ohjelmistot.

3) Määräaikaistarkastusten aikataulun laatiminen

Laadi aikataulu säännöllisille sisäisille tarkastuksille, jotta voit varmistaa laillisuuden liiketoiminnan muuttuessa tai kasvaessa.

Lue lisää ohjelmistojen hallinnasta

Business Software Alliance (BSA) on koonnut alan käytännöt ja standardit ohjelmistojen käyttöoikeusomaisuuden hallintaa (SAM) varten. Aloita älykäs ohjelmistojen hallinta jo tänään.