Lisenssiehtojen noudattaminen

Lisenssiehtojen noudattaminen

Ohjelmistovarallisuuden hallinta

Nykypäivän digitaalitaloudessa ohjelmistot ovat välttämätön voimavara niin suurille kuin pienille yrityksille. Ohjelmistot tehostavat liiketoimintaa, parantavat henkilöstön tuottavuutta ja tuovat sähköisen kaupankäynnin runsaat edut yritysten ulottuville.

Jotta ohjelmistopanostuksesta saataisiin kaikki tehot irti, sitä on hallittava huolellisesi, aivan kuten kaikkea yrityksen arvokasta varallisuutta. Puutteellisen ohjelmistolisenssien hallinnan vuoksi yritys ei saa ohjelmiston tuottavuus- ja tehokkuuseduista kaikkea irti. Puutteellinen ohjelmistolisenssien hallinta voi myös kätkeä sisälleen ohjelmistopiratismia, eli laittomien ohjelmistojen asennusta ja käyttöä. Myös erilaiset työskentelytavat lisäävät tilanteen haasteellisuutta. Henkilöstön liikkuvuus ja etätyöskentely kasvattavat piratismiriskiä.

Ohjelmistopiratismi on lainvastaista, ja se voi tulla yritykselle kalliiksi. Hyödynnä Autodeskin ohjelmistovarallisuuden hallintatyökalua (SAM) ja muita tarjoamiamme tietoja varmistaaksesi, että yrityksessäsi noudatetaan lisenssiehtoja.

Apua Autodeskin ohjelmistolisenssien auditointiin
Ohjelmistojen auditoinnissa otetaan selvää, mitä ohjelmistoja organisaatiosi tietokoneille on asennettu (työasemat ja kannettavat). Apua auditoinnin suorittamiseen saat klikkaamalla tästä.

Ilmoita piratismista
Tutustu erilaisiin tapoihin pysäyttää piratismi sekä miten Autodesk suhtautuu piratismitapauksiin.

Yhteisellä panostuksella ja johdonmukaisella ohjelmistovarallisuuden hallinnalla pääsemme tuloksiin. Lisätietoja saat osoitteesta ask.sam@autodesk.com